Вести

Известување за одржување на Собрание на Акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје
23-01-2018
Известување за одржување на Собрание на Акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје Повеќе
Известување за одржување на годишно собрание на акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје за деловна 2016 година
13-06-2017
Известување за одржување на годишно собрание на акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје за деловна 2016 година  Повеќе
Правилник за заштита на внатрешно пријавување од укажувачи
13-12-2016
АЛБСИГ АД Скопје усвои Правилник за заштита на внатрешно пријавување од укажувачи Повеќе
Дводневна обука во Велес
06-12-2016
Друштвото за осигурување Албсиг АД Скопје, во текот на викендот одржа интерактивна обука за сите вработени во компанијата.  Повеќе
Albsig mbajti ligjeratë për anëtarët e Odës Rajonale në Kavadar
11-11-2016
Ligjeratë falas me temë: SIGURIMI I PRONËS - RRISQE DHE NEVOJA.  Повеќе
Годишно Собрание на Акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје за 2015 година
18-05-2016
Годишно Собрание на Акционери на Друштво за осигурување АЛБСИГ АД Скопје за 2015 година  Повеќе
Акционерско собрание
23-04-2015
Друштвото за осигурување АЛБСИГ АД Скопје до акционерите на Друштвото објавува  Повеќе
Надзорниот одбор со тројца членови
07-08-2014
Растот на бизнисот и довербата кај клиентите остануваат главни приоритети. Повеќе
Осигуруванјето од земјотрес-разумна инвестиција
07-08-2014
Хашим Реџепи, генерален директор на АЛБСИГ АД, за учеството во проектот на Европа Ре. Повеќе
Осигурување од земјотрес со АЛБСИГ АД и Европа Ре од Швајцарија
14-07-2014
Проектот има за цел да ги заштити граѓаните, бизнисите и земјоделците од природни катастрофи. Повеќе
Осигурувањето и личните податоци
16-05-2014
Кампањата „На сигурноси“ дава одговор како компаниите ги чуваат и обработуваат личните информации од своите клиенти. Повеќе
Скапи временски непогоди!
27-03-2014
Поплавите низ Европа во 2013, предизвикаа големи штети во повеќе земји. Тоа доведе до исплата на 4,1 милијарда долари за обесштетување и економска загуба од 16,5 милијарди. Повеќе
Немирните деца го попречуваат возењето
07-03-2014
Децата им пречат на 29% од возачите. Но 23 отсто од мажите-возачи одговориле дека вниманието им го свртуваат атрактивни луѓе, додека оваа причина ја навеле само 3% жени.  Повеќе
ЕП гласаше за вграден е-Кол систем во возилата
04-03-2014
Системот за итни случаи, вграден во возилата, треба да помогне да се намали бројот на жртви и тешки пореди во сообраќајните несреќи. Повеќе
Он-лајн продажбата во ЈИ Европа достигна 40 милијарди евра
20-01-2014
Во интернет продавниците најмногу трошат Грците, а најмалку Хрватите. Повеќе
АЛБСИГ на второ место по исплата на штети за АО
26-09-2013
Најголем пораст во однос на истиот период минатата година АЛБСИГ има во продажбата на Осигурување од незгода, дури за 50%. Повеќе
Турканица за хрватскиот осигурителен пазар
07-08-2013
Две ирски компании побарале дозвола за влез во Хрватска уште во првите два дена по зачленувањето во ЕУ.  Повеќе
Грција разгледува задожително осигурување на имот
11-06-2013
Наместо државата, надомест за жртви од земјотрес или поплава би исплатувале осгурителните компании. Повеќе
Раст во осигурувањето во Источна Европа и Јужна Америка
16-05-2013
Munich Re за 2013-14 година предвидува раст на премиите во земјите во развој од Источна Европа и Јужна Америка. Повеќе
Измамници во Шпанија отишле предалеку
08-05-2013
Двајца мажи си ги отсекле сопствените раце сакајќи со измама од осигурувањето да добијат преку 3 милиони долари.Но брзо биле фатени.  Повеќе
Половина население во Македонија нема осигурување
29-03-2013
Интернет-анкета покажува поразувачко ниско ниво на знаење и користење на осигурителните продукти. Повеќе
Во пресрет на сезонските осигурувања во земјоделството
26-03-2013
Обука во АЛБИГ - за земјоделците да добијат јасни насоки како да го заштитат својот труд, за поделбата на културите и за техниките при пресметување премии.  Повеќе
Неизвесност со климатските промени
25-03-2013
Преку 60% испитаници сметаат дека осигурувачите можат да го ограничат ризикот од климатските промени.  Повеќе
Откажете се од мобилниот зад волан!
15-03-2013
Текст-пораките и зборувањето на мобилен и натаму се голема опасност за возачите. Повеќе
Наскоро доброволно здравствено осигурување
20-02-2013
Новите пакети ќе покриваат трошоци за услуги во државното здравство, но ќе овозможат и третман во приватните болници низ Македонија. Повеќе
Полово-еднакви загуби во ЕУ
19-02-2013
Кој добива, а кој губи од новите правила во ЕУ за еднаквост меѓу половите при осигурување за ист продукт? Повеќе
Осигурувањето е неопходност- не луксуз
11-02-2013
Во услови на економска криза во јужна Европа луѓето би ги намалите давачките за облека, ресторани и возила - но не и за осигурување! Повеќе
Патувањето - добро за здравјето?
11-02-2013
Американски научници се обидуваат да докажат дека патувањето позитивно делува врз здравјето на луѓето.  Повеќе
Првиот квартал поуспешен од планираното
08-02-2013
Во одредени средини во Македонија расте продажбата на доброволни осигурувања. Повеќе
Надзорниот Одбор ги дефинираше приоритетите
08-02-2013
Посебен акцент во 2013 се става на доброволните осигурувања и што поефикасно третирање на штетите.  Повеќе
Обука за вработените - Усовршување на работните процеси на АЛБСИГ А.Д.
26-01-2013
Најзначајниот ресурс на секоја модерна компанија се вработените.  Повеќе
Се копмлетира Управниот одбор на Друштвото
13-11-2012
Почнувајќи од 02.11.2012 година, се копмлетира Управниот одбор на Друштвото Повеќе
Албсиг ад Скопје учествуваше на ``Саемот за недвижности``
23-08-2012
Албсиг ад Скопје учествуваше на ``Саемот за недвижности`` на Скопски Саем-Скопје со близу 500 излагачи Повеќе
Вести:
Албсиг во соработка со Европа Ре
Осигурување од земјотрес
Осигурување на посеви
info@albsig.com.mk Централа:
02 / 3122 385
Сектор за штети:
02 / 3220 605