Вести

Дводневна обука во Велес
06-12-2016
Друштвото за осигурување Албсиг АД Скопје, во текот на викендот одржа интерактивна обука за сите вработени во компанијата.  Повеќе
Albsig mbajti ligjeratë për anëtarët e Odës Rajonale në Kavadar
11-11-2016
Ligjeratë falas me temë: SIGURIMI I PRONËS - RRISQE DHE NEVOJA.  Повеќе
Осигурување од земјотрес со АЛБСИГ АД и Европа Ре од Швајцарија
14-07-2014
Проектот има за цел да ги заштити граѓаните, бизнисите и земјоделците од природни катастрофи. Повеќе
Осигурувањето и личните податоци
16-05-2014
Кампањата „На сигурноси“ дава одговор како компаниите ги чуваат и обработуваат личните информации од своите клиенти. Повеќе
Скапи временски непогоди!
27-03-2014
Поплавите низ Европа во 2013, предизвикаа големи штети во повеќе земји. Тоа доведе до исплата на 4,1 милијарда долари за обесштетување и економска загуба од 16,5 милијарди. Повеќе
Немирните деца го попречуваат возењето
07-03-2014
Децата им пречат на 29% од возачите. Но 23 отсто од мажите-возачи одговориле дека вниманието им го свртуваат атрактивни луѓе, додека оваа причина ја навеле само 3% жени.  Повеќе
ЕП гласаше за вграден е-Кол систем во возилата
04-03-2014
Системот за итни случаи, вграден во возилата, треба да помогне да се намали бројот на жртви и тешки пореди во сообраќајните несреќи. Повеќе
Он-лајн продажбата во ЈИ Европа достигна 40 милијарди евра
20-01-2014
Во интернет продавниците најмногу трошат Грците, а најмалку Хрватите. Повеќе
АЛБСИГ на второ место по исплата на штети за АО
26-09-2013
Најголем пораст во однос на истиот период минатата година АЛБСИГ има во продажбата на Осигурување од незгода, дури за 50%. Повеќе
Турканица за хрватскиот осигурителен пазар
07-08-2013
Две ирски компании побарале дозвола за влез во Хрватска уште во првите два дена по зачленувањето во ЕУ.  Повеќе
Грција разгледува задожително осигурување на имот
11-06-2013
Наместо државата, надомест за жртви од земјотрес или поплава би исплатувале осгурителните компании. Повеќе
Раст во осигурувањето во Источна Европа и Јужна Америка
16-05-2013
Munich Re за 2013-14 година предвидува раст на премиите во земјите во развој од Источна Европа и Јужна Америка. Повеќе
Измамници во Шпанија отишле предалеку
08-05-2013
Двајца мажи си ги отсекле сопствените раце сакајќи со измама од осигурувањето да добијат преку 3 милиони долари.Но брзо биле фатени.  Повеќе
Половина население во Македонија нема осигурување
29-03-2013
Интернет-анкета покажува поразувачко ниско ниво на знаење и користење на осигурителните продукти. Повеќе
Во пресрет на сезонските осигурувања во земјоделството
26-03-2013
Обука во АЛБИГ - за земјоделците да добијат јасни насоки како да го заштитат својот труд, за поделбата на културите и за техниките при пресметување премии.  Повеќе
Неизвесност со климатските промени
25-03-2013
Преку 60% испитаници сметаат дека осигурувачите можат да го ограничат ризикот од климатските промени.  Повеќе
Откажете се од мобилниот зад волан!
15-03-2013
Текст-пораките и зборувањето на мобилен и натаму се голема опасност за возачите. Повеќе
Наскоро доброволно здравствено осигурување
20-02-2013
Новите пакети ќе покриваат трошоци за услуги во државното здравство, но ќе овозможат и третман во приватните болници низ Македонија. Повеќе
Полово-еднакви загуби во ЕУ
19-02-2013
Кој добива, а кој губи од новите правила во ЕУ за еднаквост меѓу половите при осигурување за ист продукт? Повеќе
Осигурувањето е неопходност- не луксуз
11-02-2013
Во услови на економска криза во јужна Европа луѓето би ги намалите давачките за облека, ресторани и возила - но не и за осигурување! Повеќе
Патувањето - добро за здравјето?
11-02-2013
Американски научници се обидуваат да докажат дека патувањето позитивно делува врз здравјето на луѓето.  Повеќе
Вести:
Албсиг во соработка со Европа Ре
Осигурување од земјотрес
Осигурување на посеви
info@albsig.com.mk Централа:
02 / 3122 385
Сектор за штети:
02 / 3220 605